Waar doen we het voor?

Sporten draait om eerlijkheid. Als het startschot gaat, moet iedereen een even grote kans hebben om te winnen. Maar nog steeds heeft niet iedereen een eerlijke kans om aan de start te komen. Zo zijn de kosten voor sporthulpmiddelen vele malen hoger en zijn er in Nederland veel minder sportmogelijkheden en faciliteiten voor mensen met een beperking. Er zijn namelijk 1,7 miljoen mensen met een beperking die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Het speelveld voor sporters met en zonder beperking is niet gelijk, en dus ook niet eerlijk. Fonds Gehandicaptensport maakt zich sterk om sport voor mensen met een handicap mogelijk te maken zodat ook zij altijd en overal kunnen sporten.

 

Wat Fonds Gehandicaptensport doet:

 

Uniek Sporten
Sporten en bewegen moet de normaalste zaak van de wereld zijn. Helemaal als je een beperking hebt, daarom is er Uniek Sporten; het sportplatform van Nederland waar je alles vindt over sporten en bewegen met een beperking.Sporthulpmiddelen
De financiering van een sporthulpmiddel zoals een sportrolstoel of prothese is vaak een probleem. Waar moet je zijn voor een vergoeding? En krijg je wel een vergoeding. Zonder (geschikt) sporthulpmiddel is sporten of bewegen voor velen niet mogelijk. Via Uniek Sporten Hulpmiddelen kunnen sporters met een beperking een aanvraag indienen voor een sporthulpmiddelen.

 

Meer over Fonds Gehandicaptensport